Det tyrkiske parlament har godkendt ændringer til Anti-Terror loven, der bl.a. betyder, at børn, der sidder inde for stenkast får nedsat deres straf og ikke straffes som ‘medlemmer af en illegal organisation’.

Det nationalistiske MHP stemte imod ændringerne til Anti-Terror loven, mens det republikanske CHP støttede det delvist. Det pro-kurdiske parti BDP støttede fuldt ud ændringerne.

Børn mistænkt for forbrydelser relateret til Anti-terror loven skal ikke længere retsforfølgelses ved Kriminal Domstole som voksne med ved domstole for børn.

Børn som deltager i demonstrationer imod TGYK og begår ‘propaganda’ skal ikke længere retsforfølgelses for ’at have begået en forbrydelse for en illegal organisation eller medlemskab af en illegal organisation’. Børn der blev sagsøgt eller dømt for dette før forslaget er blevet implementeret vil blive løsladt under retssagen.

Betingelserne for prøveløsladelse som gælder for terrorforbrydelser skal ikke gælde for børn.

Strafgrænsen for børn, som har deltaget i demonstrationer i strid med TGYK og som ikke har trukket sig tilbage trods advarsler er nedsat fra 1.5 år til seks måneder. Den øvre grænse på tre år forbliver den samme.

Straffen for at have modsat sig politiet med vold og trusler trods politiets advarsler forøges med en tredjedel eller en halvdel.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer