Op til valget forsøger statsminister Lars Løkke Rasmussen at inddrage udlændingepolitikken i valget ved at genoplive det seneste årtis borgerlige værdikamp.

Af Hacer Pekerman Ekici

Statsministeren forsvarer 24 års reglen og han foreslår desuden lancering af en ny lovpakke der bla. skal sikre unge indvandrere på flugt fra deres familier, straffe religiøse forkyndere der bryder loven og skærpe straffen for at overtræde polititilhold. Statsministeren frygter at disse værdier vil blive undermineret hvis rød blok kommer til magten efter valget og han understreger desuden at han kun vil indgå i et politisk samarbejde omkring udlændingepolitikken med partier der deler samme værdisæt som Venstre.

Hvor Dansk Folkeparti jubler over disse udmeldinger er Socialdemokratiet og de Radikale kritiske overfor disse udsagn som de betegner som en skræmmekampagne.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt (S) vil Socialdemokratiet formulere en ny udlændingepolitik der ikke er dikteret af Dansk Folkeparti men som bunder i konsensus fra den politiske midte.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer