En gruppe kurdere fra forskellige dele af Danmark og Norden var mødt op for at vise deres solidaritet med Roj-TV. Blandt de fremmødte var den svenske politiker Lars Ohly. “Danmark må ikke give efter for tyrkisk pres,” sagde han.

Billeder: Dilan

Solidariteten fandt sted foran Københavns Byret på Kongens Nytorv, hvor der var opstillet såkaldte ”støttetelte” for Roj-TV.

Blandt de fremmødte ved dagens støttemanifestation var den svenske politiker Lars Ohly. Ohly var meget glad for den modtagelse, han fik af de danske kurdere, og undrede sig over at der var lidt fokus på sagen i Danmark. Ligeledes undrede den svenske politiker sig over, at der efter hans mening var så få politikere herhjemme, der åbent støttede Roj-TV.

“Tiltalen mod ROJ TV er et alvorligt angreb på ytringsfriheden,” har Lars Ohly tidligere skrevet i en pressemeddelelse.

Han mener desuden at stærke kræfter vil forhindre kurdernes mulighed for at sprede information og at Danmark lefler for disse kræfter.

Ligeledes var den svensk-kurdiske politiker Yekbûn Alp mødt op for at støtte Roj-TV.

Medlem af Borgerrepræsentationen i København, Lars Aslan Rasmussen, der også har kurdiske rødder, var ligeledes tilstede:

“Jeg tog ind i det kurdiske fredstelt, fordi det er vigtigt at sætte fokus på Tyrkiets, Syriens og Irans forsatte krænkelser af menneskerettighederne. Alle folk har ret til at leve i fred og frihed.”

Feykurd: Valg af vidne en skandale

Forinden sendte den dansk-kurdiske foreningssammenslutning Feykurd en pressemeddelelse til bl.a. Jiyan.dk om at de fordømmer vidneafhøringen af landsbyvagten Hazim Babat i Roj-TV-sagen.

Babat blev afhørt i dag og det falder især Feykurd for brystet, at Babat, sammen med Yasin Benek, som også skal vidne mod ROJ TV, var involveret i en operation den 12. marts i byen Sirnak, hvor 9 guerillaer mistede livet.

”Desuden er Hazim Babat i Tyrkiet blevet dømt for at have brændt 6 civile mennesker i levende live,” skriver Feykurd.

”Det er ærekrænkende for os kurdere at være vidner til, at mordere bliver godkendt som troværdige vidner. Vi anser det for at være absurd og en skamplet for Danmark, at ytringsfriheden skal dømmes og indskrænkes på basis af vidneforklaringer fra mordere og forbrydere,” hedder det fra Feykurd.

Babat selv afviste i dag i retten beskyldningerne og gav tværtimod PKK skylden.

“PKK har massakreret min familie. Vi har ingen sikkerhed og kan ikke ernære os,” sagde Babat.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer