Kurdere verden over bliver opfordret til at vende deres profilbilleder på sociale medier, som fx Facebook 180 grader til støtte for den lukningstruede tv-station Roj TV.

Sidste retsmøde i sagen er her på onsdag. Her ventes forsvareren for ROJ TV, Bjørn Elmqvist, at forsvare Roj-TV ud fra argumentet om ytringsfrihed.

Ifølge den kurdiske parlamentariker Ayla Akat Ata fra BDP er Roj-TV nødvendigt for at kurderne kan udtrykke sig selv.

– De tyrkiske medier dækker ikke mange af de emner, som er vedkommende for folk i Kurdistan og som har en nyhedsværdi. Det gør Roj-TV og derfor er det folkets stemme.

Med Roj-TV har kurderne ifølge Ayla Akat Ata fået en mulighed for at kunne udtrykke sig selv på deres eget sprog og på en måde som appellerer til deres kultur og hverdag.

Hemmeligstemplede dokumenter fra Wikileaks afslørede i november 2010, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen indgik en studehandel med Tyrkiet, da han skulle vælges som NATO-generalsekretær i april i 2009.

Til gengæld for tyrkisk accept, skulle Fogh ”undersøge det juridiske aspekt” ved at lukke den terrortiltale kurdiske tv-station Roj-TV og en tyrker skulle vælges som vice-generalsekretær i NATO.

En anklage Fogh selv har afvist.

Der ventes afsagt dom i sagen i januar 2012.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer