Læs hvad udenrigsminister Villy Søvndal skriver om de sultestrejkende kurdere i Tyrkiet.

Ifølge Amnesty International begrænser tyrkisk fængselsmyndigheder til tider sultestrejkende ”indsattes adgang til drikkevand og sukker”.

Derfor bad Enhedslistens Nikolaj Villumsen udenrigsminister Villy Søvndal gå ind i sagen.

”Jeg lægger stor vægt på sikring af fangers rettigheder – dette gælder også de sultestrejkende kurdiske fanger i Tyrkiet.”

Ministeren oplyser, at fængselsforholdene i Tyrkiet følges tæt af Europa-Kommissionen og at kommissionen i sin seneste rapport om Tyrkiet fra 10. oktober 2012 understreger, at fængselsforholdene i landet – på trods af visse forbedringer – ”stadig giver anledning til bekymring.”

Endvidere skriver Søvndal, at han har drøftet det kurdiske spørgsmål med sin tyrkiske kollega under besøget i Tyrkiet i maj 2012.

”Jeg glæder mig over, at alle partier i parlamentet, herunder det kurdiske parti BDP, fortsat deltager i processen (om en ny forfatning). Jeg håber, at den nye forfatning bliver et positivt skridt på vejen til at få løst det kurdiske spørgsmål.”

Nikolaj Villumsen mener ikke, at Søvndals svar er tilstrækkelig nok.

”Det er fint at EU-kommissionen er opmærksom på forholdene i fængslerne, men lige nu drejer det sig om liv og død og derfor bør den danske udenrigsminister stå på egne ben i sagen og sige fra.”

Sultestrejken har nu varet ved i 50 dage.

Hør mere til Nikolaj Villumsen på mandag ved Jiyan.dks møde på Folketinget. Bemærk: Tilmelding nødvendigt: events@jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer