Udenrigsminister Villy Søvndal mødtes i dag med Gültan Kişanak, medlem af det tyrkiske parlamentet siden 2007 og medformand for oppositionspartiet BDP samt medlemmer af Kurdisk Kvindeforening og Kurdisk Forum.
 
Udenrigsministeren udtalte:

”Det er med stor interesse at jeg i dag har modtaget nyt om de igangværende konsultationer mellem den tyrkiske regering og den kurdiske side. Jeg håber meget, at konsultationerne vil være første skridt mod en varig løsning af det kurdiske spørgsmål.
 
Jeg håber endvidere, at det igangværende arbejde med en ny forfatning for Tyrkiet, hvor parlamentets fire partier, herunder BDP, deltager, kan bidrage til en løsning. Den tyrkiske regering har på det seneste taget modige skridt, særligt med aktive kontakter til Abdullah Öcalan. Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at man fortsat inddrager det kurdiske parti BDP. Regeringen har også taget positive initiativer til at imødekomme nogle af de kurdiske krav om bl.a. modermålsundervisning og anvendelse af kurdisk i retssale.
 
Det er klart, at det er en skrøbelig proces, og at der er mange spørgsmål, der vil skulle afklares. Vi er fra dansk side klar til fortsat at støtte op. Og jeg opfordrer alle parter til at gøre alt, der er muligt, for at sikre en fredelig løsning – herunder også at undgå at give spillerum for dem, der måtte søge at hindre en fredelig løsning”.

UM.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer