Den kurdiske mor Mevlüde G gennemlever et sandt mareridt. Som enhver mor i den tyrkisk-kurdiske konflikt frygter hun for sine børns liv. De risikerer ikke kun at miste livet i hænderne på andre. Mevlüdes datter, Emine og søn, Ramazan risikerer at slå hinanden ihjel.

16-årige Emine er nemlig guerilla hos den kurdiske oprørsbevægelse PKK, mens 20-årige Ramazan er soldat i den tyrkiske hær.

Den amerikanske avis New York Times skriver i en ny artikel om familiens situation. Den 35-årige moder til seks, Mevlüdes datter Emine flygtede for to år siden fra hjemmet for at tilslutte sig PKK, mens sønnen Ramazan sidste år blev soldat i den tyrkiske hær.

”Mine andre børn forstår ikke, hvor nogen af ​​dem er,” siger Mevlüde til NY Times.

”Nogle gange hører jeg dem spørge: ’Hvad sker der, hvis de møder hinanden? Tror du, Emine vil dræbe Ramazan, eller at Ramazan vil dræbe Emine? ‘”.

I de senere år har den tyrkiske regering – i håbet om at tilnærme sig EU – kommet med nogle indrømmelser i forhold til kurderne, men de bebude forfatningsændringer er udeblevet.

Kampen for kurdernes rettigheder vækker mange følelser. Mange er tilhængere af PKK, mens andre stadig sympatiserer med gruppen og dens ambitioner, men er på samme tid træt af krig. Heriblandt Mevlüde.

”Jeg ønsker fred for begge parter. Mændene i den tyrkiske hær er vores børn, men det er dem i bjergene også. Min datter er med PKK, men jeg er også mor til en soldat.”

Læs resten af artiklen her:

http://www.nytimes.com/2011/10/30/world/europe/kurds-in-turkey-rended-by-war-that-haunts-country.html?ref=global-home

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer