Af Kale H. Anwar

Formanden for Centralforeningen for Stampersonel, de danske soldaters faglige organisation, Jesper K. Hansen opfordrer politikerne til at forhindre Hizb-ut-Tahrirs kontroversielle møde om krigen i Afghanistan, idet han ikke mener, at det kan være ”meningen, at de familier, der har deres børn og kærester ude i kampen nu – og dem, der har mistet familie og venner i kampen i Afghanistan, skal lægge ører til dette,” siger han til Ritzau.

Det Kongelige Bibliotek giver dog nu endeligt grønt lys for, at den islamistiske organisation kan afholde mødet på biblioteket. Dette er på trods af, at kulturminister Per Stig Møller (K) i flere omgange har presset for, at få aflyst mødet, med henvisning til, at mødet er en opfordring til at skyde de danske soldater i Afghanistan.

Ifølge Det Kongelige Bibliotek har den islamistiske organisation imidlertid – ligesom andre lovlige foreninger – ret til at leje lokalerne. Dette støttes af talsmanden for Københavns Politi, Lars-Christian Borg, der siger til Ritzau at:

”Det er en grundlovssikret ret både at forsamle sig og ytre sig, og den agter vi så sandelig at respektere”.
Justitsminister Lars Barfoed (K) bad i december endnu engang Rigsadvokaten undersøge, om det er muligt at forbyde Hizb-ut-Tahrir.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer