Folketinget vedtog i dag, at Tyrkiets handlinger i Rojava er “uacceptable”. Søren Søndergaard fra Enhedslisten siger. “Det er chokerende, at det (Tyrkiets handlinger) sker, uden at verdenssamfund siger fra. Derfor er vi glad for den vedtagelse fra Folketinget.”

I dag vedtog Folketinget med et stort flertal, at Tyrkiets militære handlinger i syrisk Kurdistan, kendt som Rojava, er “uacceptable”. En af dem, der stillede forslaget er Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard.

Den præcise ordlyd er:

“Folketinget erklærer fuld solidaritet med Frankrig, som er offer for militante islamistiske terrorangreb. Folketinget finder regeringen bør støtte EU-sanktioner, som Frankrigs regering måtte efterspørge. Folketinget finder Erdogans militære aggressioner i kurdiskdominerede områder i Syrien uacceptable, fordømmer Erdogans boykotopfordring og opfordrer regeringen til at arbejde for en skærpet EU-kurs over for Tyrkiet.”

Søren Søndergaard fortæller Jiyan.dk, at det er første gang, at Folketinget vedtager et forslag af den art.

“For første gang kræves der en skærpet EU-kurs overfor Tyrkiet. I den forstand er det en skarpere udtalelse end før,” siger han.

Enhedslisten-politikeren kalder de tyrkiskstøttede syriske gruppers handlinger i Rojava for “fuldstændigt uacceptable.”

“Det er chokerende, men ikke en overraskende,” lyder det. “Det er især chokerende, at det sker, uden at verdenssamfund siger fra. Derfor er vi glad for den vedtagelse fra Folketinget.”

Tyrkiet invaderede de områder i 2018 og 2019. Er det ikke for sent at fordømme det nu?

“Det er ikke for sent, fordi der foregår stadig kampe og forsøg på etnisk udrensning i de områder.”

Han understreger samtidig, at hans parti vil “gøre det klart for Tyrkiet, at det får alvorlige konsekvenser, hvis denne politik fortsætter.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer