“Jeg opfordrer den danske regering og EU til at protestere overfor Iran, og vise at de ikke accepterer disse forbrydelser mod det kurdiske folk,” siger Lars Aslan Rasmussen.

Trods indsættelsen af den iranske leder Hassan Rouhani efter høgen Ahmadinejad, er der ikke sket den store forskel. Det mener socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen fra Borgerrepræsentationen i København. For nyligt har det iranske præstestyre henrettet flere politiske fanger i landet.

“Det iranske regimes massehenrettelser viser med al tydelighed at det er de samme fascister der sidder på magten. Selv om landet har skiftet præsident, så er der ingen forskel sket i styrets brutale undertrykkelsespolitik.”

For nogle dage siden blev kurderne Habibullah Gulperipur og İsmaili Mamedi hængt i Iran for ”medlemskab af ulovlige organisationer” og ”Moharebeh”, det vil sige ”fjendskab mod Gud”. I dag blev Şêrko Mearifî hængt. Den 34-årige mand blev arresteret og dømt i november 2007. I dag blev han så henrettet i fængslet i Seqiz, Vestiran/Østkurdistan.

Fremfor at sætte lid til nye præsidenter, bør Vesten satse på et helt regimeskifte, mener Lars Aslan.

“Det eneste der kan ændre situationen i Iran er et regimeskifte, der en gang for alle får sat mullaherne på porten”

Han ser derfor gerne, at Vesten og Danmark spiller en mere aktiv rolle.

“Jeg opfordrer den danske regering og EU til at protestere overfor Iran, og vise at de ikke accepterer disse forbrydelser mod det kurdiske folk.”

Socialdemokraten vil tage henrettelserne af de politiske aktivister op i sit partis internationale udvalg.

”For jeg synes vi og alle andre danske politikere bør være mere aktive i kampen mod det iranske regime.”

Der er omkring 10 millioner kurdere i Iran. Som andre steder i regionen har også Teheran i årtier har konflikter med dets kurdiske mindretal i spørgsmålet om selvstyre. Human Rights Watch kritiserer jævnligt den iranske regering for at overtræde menneskerettighederne og ytringsfriheden i Kurdistan. 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer