“Politisk kritik, krav om menneskerettigheder og fred er ikke terror, og vi vil ikke lade Erdogan true fredelig modstand til stilhed.”

Foto: Skipper til Newroz i Diyarbakir, 18. marts 2012, af Deniz Serinci

pernille-skipper

Skipper under demonstration for tre dræbte PKK-kvinder, 12. januar 2013

Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper er i Tyrkiet, hvor hun vil forsøge at besøge fængslede politikere fra det pro-kurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP).

Skipper skal sammen med partiledere fra Norges, Finlands og Sveriges venstrefløjspartier prøve at komme ind til blandt andet medlederne af HDP, Selahattin Demirtaş og Figen Yüksekdağ.

“Vi vil ind til vores kollegaer og se med vores egne øjne, hvordan de bliver behandlet og hvordan deres sag skrider frem,” skriver Skipper på sin Facebookside.

Tyrkiet anklager HDP for at støtte Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på Tyrkiets og EU’s terrorliste. HDP afviser anklagen om at støtte PKK og beskylder den tyrkiske præsident Erdogan for at forfølge politiske modstandere. Eksperter vurderer, at HDP er meget tæt på PKK.

Hertil lyder det fra Skipper:

“Politisk kritik, krav om menneskerettigheder og fred er ikke terror, og vi vil ikke lade Erdogan true fredelig modstand til stilhed.”

Jiyan.dk vil holde jer opdateret om Skippers tur.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer