Den kurdiske sanger Şivan Perwer kritiserer i skarpe vendinger de tyrkiske tv-værters racistiske udtalelser efter jordskælvet i Wan. “De tyrkiske mediebosser bør ikke tillade den mentalitet, som lynchede Ahmet Kaya,” siger Şivan Perwer.

Den kurdiske sanger Şivan Perwer kondolerer til ofrene for jordskælvet i Wan og takker for al den hjælp, som der er kommet til området. Samtidig opfordrer han til, at den racistiske debattone ovenpå jordskælvet fordømmes af alle.

“De tyrkiske mediebosser bør ikke tillade den mentalitet, som lynchede Ahmet Kaya,” siger Şivan Perwer og tager afstand fra de tyrkiske tv-værter og mener, at de udgør en barriere for fred.

Müge Anli fra tv-stationen Atv sagde under et program om jordskælvet i Wan:

”Alle skal kende deres pladser. Når det passer dem, kaster de [kurderne] med sten, bagefter vil de have hjælp [fra staten i forbindelse med oprydningsarbejdet efter jordskælvet]. I kaster både med sten på politiet og samtidig kræver i hjælp fra dem.”

Ahmet Kaya var en populær kurdisk protestsanger, der blev verbalt angrebet under en prisbelønning i 1999, fordi han ville synge på kurdisk.

Den primært kurdisk-beboede Wan-provins i Østtyrkiet/Nordkurdistan blev i søndags ramt af kraftigt jordskælv, der målte 7,2 på Richterskalaen. 1000 mennesker frygtes omkommet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer