Şivan Perwer siger “undskyld, hvis jeg har krænket nogen” efter udtalelser om ezidier.

Foto: O. Jafi

For nogle uger siden sagde den populære sanger Şivan Perwer i en Youtube-video, at “en ezidi-pige forelsker sig i en muslim og de stener hende ihjel. Er det ikke fascisme? Hvem beslutter det? Er det mennesker? Det er ikke mennesker.”

Ezidiernes Centrale Råd i Tyskland, ZÊD kritiserede Perwer og betegnede hans udtalelser som “racistiske overfor ezidierne”, mens flere ezidier kræver en undskyldning fra sangeren.

Nu siger Perwer i sin seneste video:

“Jeg sagde, at mange kurdere fremhæver religion og handler ud fra religion. I tusinder af år har vi haft religion i Kurdistan, men mange gange har kurdere ved hjælp af religion ikke opnået at få en stat.

Ezidierne er vores brødre. Vi ved, at de har været udsat for en masse uretfærdighed. Deres sorg er vores sorg.

Jeg kan aldrig finde på at kalde en religion eller et folkeslag for fascister eller racister.

Min hensigt var god, men på grund af en formulering blev det misforstået. Jeg siger aldrig, at ezidier, muslimer eller kristne er fascister. Jeg siger, at der er nogle handlinger, der sårer mennesker. Det bør ikke finde sted hos os.

Jeg håber, at I vil tilgive jeres Şivan. Jeg undskylder, hvis jeg har krænket nogen. Vi er ezidier, vi er alevier, vi sunnier, vi er kristne, vi er shia, vi er yarsanier. Vi er hinandens brødre. Al den sorg og undertrykkelse, har jeg været udsat for sammen med jer. Jeg er jeres Şivan.

Jeg har grædt sammen med jer. Jeg har danset sammen med jer. Jeg har sunget sammen med jer. Og jeg elsker mit land rigtig meget. Jeg elsker mit folk rigtig meget uden nogen forskelsbehandling. Med kærlige hilsener til jer alle.”

Se videoen her:

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer