Den 23-årige mand fra Ishøj er sigtet for forsøg på overtrædelse af straffelovens terrorparagraf, da han prøvede at rejse ud af Danmark for at fremme IS i Syrien.

Arkivfoto

Den danske statsborger fra Tyrkiet, som er sigtet i en terrorsag, var fra juli til oktober 2013 i Syrien for ”at fremme terrororganisationen Islamisk Stats sag”. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Da den 23-årige mand i marts i år ville til Syrien igen, fik han inddraget sit pas, fik et udrejseforbud og blev således forhindret i at rejse. Det kom frem i Retten i Glostrup, hvor sigtelsen mod 23-årige blev læst op.

Af sigtelsen fremgår det ikke, om manden rent faktisk har kæmpet for IS.

Endvidere skulle han ifølge anklagerne have forfulgt og truet en betjent. Den 23-årige mand nægter sig ifølge politiet skyldig i alle forhold.

Manden har i over to måneder siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, mistænkt for at støtte IS. Ifølge Politiken har han bopæl i Ishøj og er selvstændig erhvervsdrivende, bl.a. er han indehaver af et pizzeria.

Ifølge Syrienblog er der tale om en kurder fra Tyrkiet.

Det skulle dermed angiveligt første gang, at en person i Danmark er blevet fængslet på grund af mistanke om direkte støtte til IS.

Sammen med Center for Terroranalyse (CTA) vurderede Politiets Efterretningstjeneste (PET) i december 2014, at mindst 110 personer var rejst fra Danmark til Syrien eller Irak for at deltage i kamphandlinger, og at størstedelen af dem havde sluttet sig til IS. De fleste var ”unge, sunni-muslimske mænd, herunder et antal med kriminel baggrund”, og derudover var der et ”mindre antal kvinder” (Center for Terroranalyse & Politiets Efterretningstjeneste 2014).

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer