En seksårig dreng fra Dêrika Hemko er blevet knivdræbt og brændt inde i Kolding. Politi mener, at hans mor står bag og har sigtet den 33-årige kvinde.

Foto: Jens Anton Havskov

S. nåede kun at blive seks år. I lørdags mistede den kurdiske dreng livet, da hans mor – ifølge politiets sigtelse – knivdræbte sin lille søn og satte ild til deres lejlighed på Violvej i Kolding.

Sydøstjyllands politi modtog i lørdags klokken 16.55 en anmeldelse om røg fra lejligheden, hvorefter politi, brandfolk, stigevogn og fire ambulancer ilede til ulykkesstedet.

Den 33-årige mor, der stammer fra Dêrika Hemko i syrisk Kurdistan, blev reddet ud og branden blev slukket klokken 17.26. Hendes seksårige søn S. blev kort tid efter erklæret død.

Politi har nu sigtet moren for drabet på barnet. Hun er indlagt på hospitalet i kritisk tilstand på grund af brandskader og blev i går klokken 10 fremstillet in absentia for lukkede døre i retten i Kolding. Det er endnu uvist, hvordan hun forholder sig til anklagen.

I Violvej-kvarteret, der består af gule teglstensblokke med 137 boliger fra 1960’erne, er beboerne chokerede.

”Jeg hører nogen, der er ved at sparke døren op oppe hos hende. Det var en, som bor her, og som havde set, at der var brand. Og jeg hører skrig. Så tog jeg min telefon og min jakke. Det var bare ud. Det hele gik så stærkt,” siger en nabo til Fredericia Dagblad.

Den seksårige drengs venner har lagt blomster og tegninger foran indgangen til gerningsstedet.

S. bliver mindet af sine kammerater med tegninger på Violvej. Foto: Jens Anton Havskov

Også det kurdiske miljø i Kolding er chokerede. Nogle nægter at tro på politiets anklage.

”Hun var en stille og rolig person, der ikke kunne finde på at dræbe et menneske,” siger en kvindelig bekendt til den nu sigtede mor. ”Hun var meget respektfuld, ydmyg og elskede sin søn.”

Den sigtede kvinde var sygeplejerske i Syrien, hvor hun stammede fra en landsby tæt på Dêrika Hemko. Hun var fraskilt, havde kun det ene barn og et par andre familiemedlemmer i Danmark.

Herhjemme arbejdede hun ikke, men studerede til social- og sundhedsassistent. Før det havde den kurdiske kvinde færdiggjort Dansk 3, kom på VUC, senere Sosu-skolen og havde som mål at blive sygeplejerske i Danmark.

En mandlig bekendt til familien siger om kvinden, der bar et hvidt slør:

”Hun havde psykiske problemer.”

En kvindelig bekendt bakker op:

“Hun var meget sød og tæt knyttet til sin søn, som hun elskede højt. Derfor har jeg svært ved at tro, at hun kunne finde på at dræbe ham. Men på det seneste havde hun det meget dårligt rent psykisk.”

En anden kvindelig bekendt tilføjer:

”Hun fik at vide af skolen, at hun skulle tage undervisningen om. Det samt corona-nedlukningens ensomhed gjorde det kun værre,” siger hun. ”Hun var sur og sagde til mig, ’at det er hårdt. Hvorfor skal jeg til at starte forfra?’”

”I fredags loggede hun ud af online-undervisningen på Sosu-skolen. Jeg spurgte hende ’hvorfor’ og hun svarede ’jeg har hovedpine og problemer’.”

Dagen efter dræbte kvinden, ifølge politiet, så sønnen.

Se video fra gerningsstedet:

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer