Trods protester fra forsvarer og det kurdiske miljø, får anklagerne Anders Risager og Jakob Buch-Jepsen lov til at oplæse vidneforklaringer fra vidner i Tyrkiet i sagen om Roj-TV.

Foto: Songül Polat

Forklaringen fra anklagernes vidner vil ikke få samme vægt, som hvis de var blevet afgivet foran en dansk dommer, men de vil alligevel blive ”undtagelsesvist tillades og kunne indgå i sagen”, ifølge en kendelse fra retsformanden.

Ud af anklagerens 17 vidner, har hun et enkelt kunne komme til København for at vidne mod Roj-TV.

Anklagemyndighedens vidner har skabt en del kontrovers. 11 af dem sidder i fængsel, heriblandt Yasin Benek, som ifølge tyrkiske medier blev dømt i narkosagen i juli efter razziaer i Ankara og den sydlige provins Kilis, Tyrkiet.

Samtidig er de fleste af forsvarer Bjørn Elmquist’s vidner blevet afvist, fordi de var ”irrelevante for sagen”.

”Forsvarerens vidner afvises, mens mordere og narkodømte bliver godkendt som troværdige vidner i den højprofilerede Roj TV-sag. Det er ærekrænkende,” skrev den kurdiske forening Feykurd i en pressemeddelelse til Jiyan.dk.

Bjørn Elmquist protesterede også imod anklagerens brug af de tyrkiske vidner, fordi den tyrkiske forundersøgelsesdommer, som har afhørt vidnerne, var uvildige i dansk forstand, ifølge Elmquist.

[poll id=”10″]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer