Sammenstød mellem Rojava Peshmerga og de PKK-tilknyttede YBŞ-styrker meldes afsluttet.

I morges brød sammenstød ud mellem Rojava Peshmerga, der er tilknyttet Kurdistans Demokratiske Parti (KDP), og krigere fra Shingals Modstandsbrigader (YBŞ), en gruppe tilknyttet Kurdistans Arbejderparti (PKK). Det skete i Xanesor, nær Shingal i irakisk Kurdistan.

Efter timers uro, meldes det nu, at kampene er ophørt.

Der er forskellige meldinger om tabstal. PKK-relaterede medier skriver, at flere Peshmerga er blevet dræbt. Imens skriver medier, som er tilknyttet KDP, at en YBŞ-kriger er dræbt.

KDP-tilknyttede medier skriver, at YBŞ startede konflikten ved “at nægte at lade Rojava Peshmerga komme ind i området. Samtidig forhindrede YBŞ forsyninger i at nå frem til Peshmerga i området i de seneste to dage.”

PKK’s medie FiratNews afviser den version.

“Rojava Peshmerga begyndte at angribe med kampvogne og tunge våben….Snesevis af Rojava Peshmerga-styrker blev dræbt under dagens sammenstød og er nu taget til hospitalet i Sinunê.”

Ifølge PKK-kommandanten Viyan Hebab “står Tyrkiet bag” og kampene kommer kort tid efter den kurdiske selvstyrepræsident Masoud Barzanis besøg i Tyrkiet.

“KDP ønsker YBŞ besejret og har til hensigt at smide os ud af Shingal. Det vil dog aldrig lykkes KDP.”

Rojava Peshmerga er en brigade på omkring 5000 syrisk-kurdiske krigere, der er stationeret i nærheden af Mosul i Irak.

Sammenstødene har også skabt genlyd i Europa.

Josef Weidenholzer, der er medlem af Europa-Parlamentet fra Østrig og formand for Ezidi Venskabsgruppe, appellerede til parterne om at stoppe kampene.

“Vi er dybt bekymrede over kampene mellem Rojava Peshmerga og YBŞ i Xanesor. Vi appellerer til begge parter om straks at standse alle fjendtligheder og løse politiske uenigheder.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer