Journalister Uden Grænser er meget bekymret over mindst ni fængslede og sultestrejkende journalister og andre medarbejdere på kurdiske nyhedsmedier, hvis fysiske tilstand forværres, fordi de har været i sultestrejke i flere uger.

“Situationen er alvorlig,” lyder det fra Journalister Uden Grænser.

“Disse mennesker nærmer sig gradvist deres død. Før det er for sent, opfordrer vi alle parter til at træffe en positiv beslutning, der tillader en løsning af de spørgsmål, som har fået de anholdte til at gå i sultestrejke. Myndighederne skal håndtere denne situation på en human og ansvarlig måde.”

“Jagten på en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål og en forbedring af mediernes frihed er tæt forbundne. Vi gentager vores opfordring til omgående løsladelse af alle de journalister og mediefolk, der i øjeblikket er i fængsel på grund af deres arbejde.”

De fængslede kurdere sultestrejker for to konkrete krav. For det første kræver de, at den kurdiske leder Abdullah Öcalan, som tyrkiske myndigheder holder indespærret på en fængselsø, får ret til at møde sine advokater, og at fængselsmyndighederne stopper deres overgreb mod ham og deres krænkelser af hans rettigheder som fange.

For det andet kræver de sultestrejkende, at kurderne som et folk skal have ret til undervisning i deres eget sprog i skolerne, og at kurdisk kan anvendes ved domstolene.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer