På trods af eksamenstravlhed og det faktum, at mange var rejst på ferie, samledes cirka 800 mennesker til fest og kædedans, da bl.a. den populære sangerinde Rojda underholdte publikum i København.

Rygterne svirrede om, hvorvidt den folkekære sangerinde Rojda ville komme til gårsdagens fest eller ej. For de forrige gange, hun skulle komme til byen og optræde, blev hun nægtet visum af de tyrkiske myndigheder.

Men hun kom. Danmarks største kurdiske forening, Yeniceoba Kultur- og Solidaritetsforening holdt deres årlige fest i går i København. Selvom mange unge ikke kunne komme på grund af eksamenstravlhed og mange var rejst på ferie i Tyrkiet, dukkede 800 gæster alligevel op til festen.

Yeniceoba (Incowê) er en distrikt i Konya-provinsen i det centrale Tyrkiet, hvorfra mange danske kurdere har deres rødder.

Festen bød på lotteri, underholdning og musik ved Nurrettin Cicek, Ishak Köylu, Hikmet Coban, Gültekin Cicek og ikke mindst Rojda.

– Det er meget vigtigt at tage vare om sit sprog og sit land, fastslog Rojda, inden hun underholdte de fremmødte med sørgesange og senere kædedans.

Derudover var Yeniceobas borgmester Ilyas Kara og Konyas parlamentsmedlem for CHP, Atilla Kart, Folketingsmedlem Özlem Cekic (SF), tidl. MF Yildiz Akdogan (S) og Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp med. Yeniceoba er venskabsby med Ishøj.

– Det var fedt at se så mange partier og ideologier samlet, siger Metin Kara, en af arrangørerne og fortsætter:

– Vi var yderst tilfredse med aftenen, det var en god stemning.

Yeniceoba Kultur- og Solidaritetsforening er den kurdiske forening i Danmark med det største antal medlemmer. Foreningen blev stiftet i 2006 og formålet er at holde sammen på de flere tusinder af danske kurdere med rødder i Yeniceoba (Incowê).

– Yeniceoba er ikke kun Yeniceoba, men også Kuşça (Xacilaro) og Kelhasan. Yeniceoba er det centrale distrikt i området og derfor var der ikke kun folk fra Yeniceoba, men også fra andre landsbyer i går, fortæller Metin Kara.

Yeniceoba Kultur- og Solidaritetsforening tilbyder en række kulturelle aktiviteter, såsom fodbold, undervisning i musik og kurdisk, læs mere her.

Kommentér via Facebook

kommentarer