”Vi afviser kategorisk de grundløse anklager om krænkelser af menneskerettighederne i Syrien,” siger det tyrkiske udenrigsministerium.

Tyrkiet afviste i går FN’s anklager om menneskerettighedskrænkelser begået i det nordlige Syrien. FNs undersøgelseskommission vedrørende Syrien skrev i en ny rapport denne uge, at det har “god grund til at tro”, at tyrkisk-støttede grupper i Syrien “gentagne gange har begået krigsforbrydelser” i byerne Afrin og Ra’s al-Ayn (Serê Kaniyê).

”Vi afviser kategorisk de grundløse anklager om krænkelser af menneskerettighederne,” siger det tyrkiske udenrigsministerium.

Tyrkiet og tyrkiskstøttede syriske oprørsgrupper indtog Afrin i foråret i 2018 og Serê Kaniyê i efteråret 2019 i jagten på de kurdiske militante i Folkets Forsvarsenheder (YPG) og Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Ifølge FN-rapporten har politifolk fra det tyrkiskstøttede Syriens Nationale Hær (SNA) tvunget mandlige fanger til at overvære en gruppevoldtægt af en mindreårig. Civile “fortæller samstemmende til Kommissionen”, at de frygter at vende tilbage til deres hjem, der er blevet plyndret og overtaget af de tyrkiskstøttede syriske grupper.

FN’s højkommissær for menneskerettigheder Michelle Bachelet opfordrer tyrkerne til at “undersøge episoderne.”

Regeringen i Ankara afviser kritikken og kalder den grundløs.

Foto: Erling Skov Madsen

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer