Ingen faciliteter til corona-test i det kurdisk-dominerede Nordøstsyriens Autonome Administration.

Selvstyret i det nordøstlige Syrien, officielt kendt som Nordøstsyriens Autonome Administration, i folkemunde ”Rojava”, tager nu nye midler i brug for inddæmme coronavirussen.

Fra imorgen til torsdag vil alle selvstyrets kontorer være lukkede, bortset fra de, der er absolut nødvendige.

Derudover er fredagsbønner i moskeerne aflyste. Kun de, der kalder til bøn, muadhinerne, vil have adgang til moskeerne, hvorfra de kan kalde til bøn via minareterne.

Selvstyret har siden 26. februar allerede begrænset udlændinge i at komme ind i området via Sêmalka-grænseovergangen.

På grund af den tyrkiske invasion af området i oktober i 2019, den syriske borgerkrigs kaos og et overbelastet og skrøbeligt sundhedssystem er der få eller ingen faciliteter til at teste folk, der menes at have fået coronavirus.

Det eneste sted, hvor man kan testes, er i Serê Kaniyê, men den by er nu kontrolleret af Tyrkiet og tyrkiskstøttede syriske rebelgrupper.

Til tv-stationen Kurdistan24 siger Thomas McClure, en forsker fra the Rojava Information Center:

”I og med den eneste testfacilitet ligger i Serê Kaniyê, har det lokale selvstyre ikke andre muligheder end at sende testsager til Damaskus.”

Folk, der skal testes, må sende deres tests til Verdenssundhedsorganisationen (WHO) via den syriske centralregering i Damaskus. Der er cirka ni timers kørsel til Damaskus fra den kurdiske hovedby Qamishlo. Et indenrigsfly kan klare turen på få timer

Nordøstsyriens Autonome Administration oplyste i fredags, at der ikke var rapporteret om corona-tilfælde i regionen.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer