Inden der falder dom i Roj-TV sagen på næste tirsdag den 10.januar, har den kurdiske tv-station sendt en pressemeddelelse.

Heri hedder det, at man stoler på ”de danske domstoles uafhængighed og håber at ”det lille lys i mørket” fortsat vil være tændt i 2012.”

I pressemeddelelsen hedder det, at ”kurdiske medier likvideres”:

”Kurdiske politikere, folkevalgte og journalister var blandt de mange arresterede og fængslede i december måned. Hårdest gik det ud over Dicle Haber Ajansi (DIHA), der blandt andre leverer nyheder til ROJ TV. DIHAs hovedkontor i Diyarbakir og filialerne i Istanbul, Ankara og Antep blev ransaget den 20. december. I samme tidsrum ransagede politiet andre medier, som Özgür Gündem og ETIK nyhedsbureau, samt en række magasiner og trykkerier. I alt er 49 mennesker, herunder mange journalister blev arresteret. Dagen efter arresterede politiet redaktøren på den kurdisk-sprogede avis Azadiya Welat. Der sidder allerede 63 journalister i fængsel i Tyrkiet. I gennemsnit bliver 40 mennesker arresteret dagligt i Tyrkiet.”

Samtidig tager Roj-TV afstand fra drabet på 35 landsbybeboere i Roboskî.

”Den tyrkiske stat fortsætter med at bombardere civile mål. Den 29. december dræbte tyrkiske luftvåben 35 civile nær grænsen til Irak. ROJ TV fordømmer denne grusomme handling.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer