Snart starter terrorsagen mod ROJ TV. Men direktør Imdat Yilmaz har fuld tillid til, at ROJ TV bliver frifundet og takker for den kurdiske støtte til tv-stationen.

Den 15. august starter den længe ventede straffesag mod den kontroversielle og terrortiltalte, kurdiske tv-station ROJ TV.

Anklagen handler om overtrædelse af terrorbestemmelsen i straffelovens § 114e, altså opfordring og medvirken til terrorisme i de udsendelser, som ROJ TV har udsendt.

Men administrerende direktør på ROJ TV, Imdat Yilmaz har fuld tillid til, at de bliver frifundet:

– Vi har fuld tillid til, at de danske domstole vil træffe afgørelse om, at ROJ TV end ikke har været i nærheden af overtrædelse af terror-bestemmelsen, skriver Imdat Yilmaz i en pressemeddelelse, sendt til bl.a. Jiyan.dk.

Ifølge direktøren har ROJ TV ”blot informeret om de faktiske hændelser og alene med det formål at give et retvisende billede af hvad der måtte være sket.”

Samtidig henviser Imdat Yilmaz til, at EU’s kommissær for menneskerettigheder, Thomas Hammerberg, den 12. juli offentliggjorde en rapport om ytringsfrihed og mediefrihed i Tyrkiet, der er stærkt kritisk overfor ytringsfrihedens vilkår i landet.

Direktøren for ROJ TV slutter af med at takke for den kurdiske opbakning til tv-stationen.

– Vi er stadig taknemmelige for al den støtte vi har modtaget fra mange sider, både økonomisk og på anden måde.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer