Politiets indefrysning af Roj-TV er ikke i orden. Det fastlog Københavns Byret i dag.

Københavns Byret har netop annulleret politiets indefrysning af i alt 10 bankkonti, som tilhører den terrortiltalte kurdiske tv-station Roj-TV og stationens danske moderselskab Mesopotamia Broadcast.

– Det er en glædelig overraskelse. Jeg har genvundet tilliden til det danske retssystem, fortæller tv-direktør Imdat Yilmaz til netportalen Modkraft.

Roj-penge stadig indefrosset
Anklager Jacob Buch Jepsen ankede straks dommen til landsretten. Dermed er Roj-TVs konti med i over 300.000 kroner stadig spærret indtil landsretten afsiger dom.

Pengene blev beslaglagt med det formål at kunne dække ”samfundets omkostninger til sagsbehandlingen”, herunder forsvarerens salærer.

Men de 300.000 kroner har ikke betydningen for Roj-TV’s drift, fordi Roj-TV har en årlig omsætning på et tocifret millionbeløb, mener anklager Jakob Buch-Jepsen.

Roj-TV’s forsvarer Bjørn Elmquist argumenterede dog for, at beslaglæggelsen af Roj-TV’s konti strider mod Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 10 om ytringsfrihed.

Næste møde 5. november
Tv-stationen er tiltalt for at støtte PKK, der står på mange terrorlister, ved blandt andet at vise programmer og interviewe PKK-ledere og-sympatisører.

Selve terrortiltalen mod Roj-TV kommer tidligst for retten i sommeren 2011.

Næste skridt i sagen om Roj-TV bliver et såkaldt berammelsesmøde i byretten den 5. november, hvor der skal sættes dato på hovedsagens begyndelse og forløb.

Se video fra JP

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer