Læs Roj-TVs pressemeddelelse:

”Ytringsfriheden er igen blevet krænket i Tyrkiet. Senest har en tyrkisk domstol idømt den kurdiske kvindelige aktivist og parlamentsmedlem Leyla Zana 10 års fængsel for udtalelser, der fortolkes som ”støtte til terrororganisation.” Dommen har fået flere menneskerettighedsorganisationer og politikere verden over til at kritisere Tyrkiet.

I maj måned besøgte det tyrkiske parlamentsmedlem Levent Tüzel Danmark og deltog i et debatmøde i Folketinget. Tüzel sagde at ”Tyrkiet har et demokrati-problem.” Han opfordrede danskerne til at følge retssagen mod 44 journalister og 36 advokater, der begynder i starten af juli måned i Tyrkiet. Han nævnte også, i Tyrkiet sidder der otte parlamentarikere i fængsel, heraf fem kurdiske.

Senest har Dansk Journalistforbund arrangeret en Fagsession under temaet ”I Tyrkiet fængsler man da journalister!” Her havde man særlig fokus på ytrings- og pressefrihed i Tyrkiet.

Ingen reformer=ingen ytringsfrihed! Sådan konkluderer Amnesty International i deres seneste rapport på situationen i Tyrkiet.

”De lovede forfatningsmæssige og juridiske reformer er ikke sket. I stedet er retten til ytringsfrihed truet og demonstranter oplever øget vold fra politiets side”, fremhæves det i rapporten, som udkom samme dag den danske udenrigsminister var til te hos regeringen i Ankara.

Udenrigsminister Villy Søvndal har under sit besøg i Ankara den 25. maj, sagt til de tyrkiske medier, at der kommer en afgørelse i ROJ TV-sagen snarest. Udenrigsministeren blander sig nu også i ROJ TV diskussionen, i lighed med sine kolleger; justits- og kulturministrene.

Selskaberne Mesopotamia Broadcast og ROJ TV venter stadig på en afgørelse fra Radio- og TV-nævnet, der fortsat undersøger ROJ TV’s udsendelser fra november 2011 til marts 2012. Ankesagen i Landsretten starter først i slutningen af oktober 2012.

Endeligt takker jeg, pva. ROJ TV, alle der har vist deres solidaritet med os og ønsker alle en god sommer!”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer