Roj-TVs bank Danske Bank har spærret for tv-stationens konti for ”at sikre sig mod utilsigtet at understøtte pengestrømme, som kunne opfattes som medvirken til terrorisme”.

Roj-TV kritiserer Danske Banks beslutning om at spærre for dens konti.

”Banken blander sig i den verserende og uafsluttede sag. Formålet hermed kan kun være at afskære ROJ TV fra at drive virksomhed,” skriver tv-stationen i et nyhedsbrev, sendt til Jiyan.dk.

Videre hedder det i brevet:

”Det vil være svært at afvise de politiske undertoner, som ligger bag den sag, som ROJ TV er midt i og som foreløbig har resulteret i Københavns Byrets dom af 10. januar 2012 med fortsættelse i Østre Landsret om et års tid. Der er en klar linje fra udnævnelsen af Anders Fogh Rasmussen som generalsekretær for NATO, satellitselskaberne Eutelsats øjeblikkelige stop for tv-transmissionen, og senest også slukning af den nye satellit Intelsat, og det danske formandskab for EU i dette halvår. Synspunktet bestyrkes af de seneste udmeldinger fra den amerikanske ambassadør i Tyrkiet, som meget klart har givet udtryk for, at USA med glæde ser på, at der nu sættes en stopper for ROJ TV’s udsendelser.”

Ifølge Roj-Tv har dommerne ”bevæget sig ud over deres kompetence, fra at vurdere jura til at vurdere aktuel journalistik – uden at vidner med særlig viden om redaktionelle forhold har fået lov til at komme i skranken. Men både danske og internationale medieeksperter, journalister og adskillige tunge journalist-organisationer advarer direkte mod angrebet på ytringsfriheden i dommen mod ROJ TV. Kritikken kommer blandt andet fra Oluf Jørgensen (lektor i informations- og forvaltningsret), Lasse Jensen (DR P1), Leif Blædel (Weekendavisen), Lone Kühlmann (Information), Lisbeth Knudsen (Berlingske), Journalistforbundet, Dansk PEN, Committee to Protect Journalists og Reporters Without Borders.”

Radio- og tv-nævnet vil nu undersøge Roj-Tvs udsendelser for at se, om det strider mod dansk lov.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer