Læs Roj-TVs månedlige pressemeddelelse:

NYE TIDER PÅ VEJ

I den forgangne måned har ROJ TV igen været at finde i de danske mediers overskrifter. Vores statsminister har nemlig haft besøg af den tyrkiske premierminister Erdogan. Sidste gang Erdogan var i Danmark, trak både han og ROJ TV også overskrifter.

Men da var årsagen, at den tyrkiske premierminister nægtede at deltage i et pressemøde, fordi ROJ TV var til stede. Den daværende danske statsminister fastholdt almindelig skik og orden for god pressefrihed og gennemførte mødet uden den tyrkiske premierminister; han ville under ingen omstændigheder acceptere Erdogans krav om at udelukke den kurdiske tv-station ROJ TV fra pressemødet.

Det stikmodsatte skete imidlertid denne gang, hvor Erdogan for første gang siden han fornærmet forlod Danmark, vendte tilbage.

Landets statsminister inviterede til ”privat” møde og diskuterede ROJ TV’s lukning og skånede dermed Erdogan for det åbne pressemøde, der stensikkert ville have indeholdt nærgående spørgsmål om den manglende ytrings- og pressefrihed i Tyrkiet.

I stedet stak de to statshovederne sammen bag lukkede døre og gav pressen overskrifter fra statsministeriets website og i en sparsom pressemeddelelse om ”ny vækstmarkedsstrategi for Tyrkiet, der skal styrke danske virksomheders eksportmuligheder på det tyrkiske marked” og ”forholdet mellem EU og Tyrkiet.

I avisen Information blev mødet omtalt som ”konens (statsministerens) generelle mangel på pli og fornemmelse for politik i bredere perspektiv” for at statsminister Thorning-Schmidt drøftede ROJ TV med Erdogan på trods af, at retssagen mod ROJ TV kører som appel i Østre Landsret lige nu og således ikke er afsluttet. Politiken bragte en analyse, der så Erdogans tilbagekomst som ”tak for hjælpen” (for Danmarks retssag mod ROJ TV).

ROJ TV står stadig, hvor vi altid har gjort, for en uhindret og fri presse- og ytringsfrihed. Ligesom de mange fængslede journalister i tyrkiske fængsler, deres fagforeninger og internationale journalistforbund gør. Forhold som adskillige humanitære foreninger også påpeger, sammen med stadig flere EU-politikere gør det.

Vores håb er, at EU bliver ved med at holde et skarpt øje på Tyrkiet for deres gentagne overtrædelse af konventioner og menneskerettigheder.

Parlamentarisme skal bane vejen

Kurdernes nytårsfest, NEWROZ, 21. marts forløb for en gangs skyld uden de store blodige sammenstød. Hele verdens bevågenhed var også dér, idet en tale af den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan – om lighed, frihed og demokrati for alle, i stedet for den væbnede konflikt – blev oplæst af to politikere og tv-transmitteret fra festpladsen i den kurdiske hovedstad Diyarbakir.

Det går den rigtig vej, mener vi her på ROJ TV og ønsker alle tillykke med fremskridtet.

Med venlig hilsen
Imdat Yilmaz, Administrerende direktør

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer