Det ser sort ud for Roj-TV, efter at Danske Bank har spærret tv-stationens midler. Nu prøver Roj-TV at finde en anden bank, men uden held.

”Det ser ud til, at det bliver meget svært at finde en bank, der vil arbejde sammen med os. Når landets største bank har afvist os, gør andre det samme,” siger administrerende direktør for ROJ TV Imdat Yilmaz til Kristeligt-Dagblad og tilføjer.

”De fleste siger, at de først vil tage stilling til et samarbejde, når sagen er afsluttet.”

Roj-TV kan blive nød til at finde en bank i udlandet, hvis ingen dansk bank vil samarbejde med tv-stationen.

Danske Bank besluttede at indefryse Roj-TVs konti efter at tv-stationen tirsdag 10. januar blev kendt skyldig i terror ved Københavns Byret. Ifølge byretten støtter Roj-TV bevægelsen PKK, som står på EU og USAs terrorlister.

”Da banken ønsker at sikre sig mod utilsigtet at understøtte pengestrømme, som kunne opfattes som medvirken til terrorisme, har vi set os nødsaget til at spærre Deres konti. Der kan herefter ikke disponeres over kontiene ved indsættelse eller hævning af beløb. Spærringen vil blive opretholdt indtil videre,” skriver banken.

Roj-TV selv er uforstående overfor Danske Banks beslutning og ser det som utidig indblanding.

”Formålet hermed kan kun være at afskære ROJ TV fra at drive virksomhed.”

Roj-TV har nu hyret en advokat til at køre fogedsag mod Danske Bank, så den kan få sine penge, oplyser forsvarer for Roj-TV, Bjørn Elmquist.

”Danske Banks adfærd er hysterisk og forkert. Det kan være, at Tyrkiet er en stor kunde hos dem – det ved jeg ikke. De har i hvert fald ikke noget retmæssigt grundlag for at beholde de penge,” siger Elmquist til Politiken.dk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer