Meningerne om Roj-TV er forskellige – ikke blandt kurderne, der samlet set bakker op om Roj-TV, men mere hos tv-stationens værtsland, Danmark.

På mandag starter terrorsagen mod den kurdiske tv-station Roj-TV.

Anklagen lyder på, at Roj-TV gentagende gange ”fra 2006 til 2010 har udsendt programmer og interviews med PKK-sympatisører og -ledere og bragt reportager fra kamphandlinger. Stationen er blevet et talerør for PKK med bl.a. opfordringer til at tilslutte sig PKK og deltage i ”terroraktioner udført af PKK,” står der i anklageskriftet.

Såfremt Roj-TV taber tagen vil de to selskaber bag Roj-TV, som er ROJ TV A/S og Mesopotamia Broadcast A/S, blive idømt en bøde og frataget deres senderette, påstår anklagemyndigheden i sagen, som begynder i Københavns Byret 15. august.

Meningerne om Roj-TV er forskellige – ikke blandt kurderne, der samlet set bakker op om Roj-TV, men mere hos tv-stationens værtsland, Danmark.

– Der kan være gode grunde til at tillade kurderne at have deres egen TV-station, men ikke hvis de opfordrer til vold eller står i ledtog med folk, der benytter voldelige metoder, som PKK gør, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til Berlingske.

Omvendt lyder det fra professor i europæisk historie, Uffe Østergaard:

– På den ene side står Danmark for absolut ytringsfrihed som i Muhammed-krisen, mens vi på den anden side lukker en TV-station, siger han til Berlingske.

Københavns Byret har afsat 26 retsmøder til Roj-TV-sagen, der altså starter her på mandag den 15. august. Du kan følge sagen i medierne, eller live og gratis på din smartphone ved at klikke ind på http://video.roj.tv/

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer