“Ret besynderlig, at ROJ TV skal forsvare sig overfor anklager om at bruge sin ytringsfrihed, når de der har bragt anklagen til torvs, nemlig Tyrkiet, netop nu er i gang med at forhandle fred med kurdernes symbol for samme” – læs Roj-TV’s sidste nyhedsbrev.

Der er vist ingen tvivl om, at den aktuelle og længe ventede dialog mellem den tyrkiske stat og Abdullah Öcalan, symbolet for kurdernes frihedskamp, ligger øverst på de fleste kurderes nyhedsliste. Medierne er på nuværende tidspunkt fulde af kommentarer om sagen og man gør sig mange forestillinger om hvordan og hvornår freden er i sigte.

Tænk, hvis det ender med afslutning af den 30-årige konflikt!

Desværre er ROJ TV forhindret i at delagtiggøre sine 28 millioner seere i reportager fra de spændende og måske snart historiske begivenheder. Vi har nemlig travlt med at besøge Østre Landsret, med 15. retsmøde ud af 41 berammede forestående, for at forsvare pressefriheden.

På seneste møde glemte anklagemyndigheden imidlertid at indkalde deres eget vidne, ligesom det blev åbenbaret, at 17 vidner fra Tyrkiet, hvoraf hovedparten sidder fængslet, heller ikke dukker op som ellers planlagt. Vi kan kun glæde os over, at snart får vi også belyst ROJ TV foran dommerpanelet i Landsretten i skikkelse af eksperter indenfor både journalistik, i praksis og i jura, som i videnskab. Således er der både lange udsigter og sikkert flere overraskelser i ærmet, før landsretten kommer med sin revurdering af Byretsdommen.

Det er jo en ret besynderlig position en tv-station som ROJ TV står i ved skulle forsvare sig i en retssal overfor anklager om at bruge sin ytringsfrihed. Særlig set i lyset af, at de der i virkeligheden har bragt anklagen til torvs, nemlig Tyrkiet, netop nu er i gang med at forhandle fred med kurdernes symbol for samme.

Det har nok heller ikke undgået at gøre indtryk i almenheden, at en række kurdere i øjeblikket er i søgelyset for ”ulovlig aktivitet”. Både i Europa, i Danmark som i Tyrkiet, mærker kurderne lige nu samme modvilje, som har gjort det umuligt for ROJ TV at opfylde sin journalistiske pligt.

ROJ TV er symbolet for kurdernes ytringsfrihed. Vi formidler aktuelle nyheder, politiske diskussioner og uddannelses- og sundhedsprogrammer. Derfor er det urimeligt, at ROJ TV og dets mange modtagere, ligger under for en ubegrundet hetz for opfordringer til had og vold. Pressefrihed gælder nemlig for alle.

NEWROZ

Vi håber, at Newroz 2013 vil markere begyndelsen for en ny tid for både det kurdiske og det tyrkiske folk. Vi ønsker alle glædelig Newroz med håb om fred i Mellemøsten.

IMDAT YILMAZ

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer