Kulturministeriet skal slet ikke blande sig i en verserende sag og begrænse ytringsfriheden ved at ændre loven for danske medier, mener Roj-TV.

Kulturministeriet ønsker efter sagen mod den kurdiske tv-station ROJ-TV, at indføre en passus, hvor det at ”fremme terrorvirksomhed”, kan føre til at radio- og tv-stationer får inddraget deres sendetilladelse.

“Programmerne (må) ikke på nogen måde må tilskynde til had på grund af race, køn, religion, nationalitet eller seksuel observans. Der kan endvidere fastsættes regler om, at programmerne ikke på nogen måde må fremme terrorisme.”

Men ROJ TV mener, at lovforslaget er udtryk for politisk indblanding i domstolenes arbejde og henviser til at Radio- og TV-nævnet flere gange har frikendt tv-stationen.

“ROJ TV finder det dybt alarmerende, at politikerne har behov for at ændre bestemmelser, der tydeligt fører til indskrænkelse af ytringsfriheden i Danmark. Endvidere mener vi, at politikere ikke skal blande den lovgivende og dømmende magt sammen og i stedet have tillid til, at et uafhængigt nævn er bedre rustet til at udføre og træffe beslutninger på disse områder.”

Det skriver Imdat Yilmaz, administrerende direktør hos Roj-TV i en pressemeddelelse. 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer