Kurderne opgiver ikke retten til eget medie. Fratagelsen af den kurdiske tv-station Roj TV’s sendetilladelse bliver nu indbragt for Den Europæiske Menneskeretsdomstol. Ifølge Roj TV’s advokat vægter domstolen retten til ytringsfrihed højt.

af ml@arbejderen.dk

Den kurdiske tv-station Roj TV vil have Den Europæiske Menneskeretsdomstol, (EMD), til at tage stilling til, om det er i strid med menneskerettighederne, at Østre Landsret og Højesteret har besluttet at fratage tvstationens sendetilladelse.

-Roj TV-sagen er relateret til politiske interesser tværs over grænser. Vi håber, at Den Europæiske Menneskeretsdomstol har en anden opfattelse. I stedet for at forbinde Roj TV til “terror”, kan domstolen måske forholde sig til “ytringsfrihed”.

-Hvis vi får medhold i EMD, kan det måske dermed ændre det politiske syn på medie-og pressefrihed. I stedet for at dømme medier efter terrorloven, kan man måske fremover gøre det efter medieloven, siger Roj TV’s tidligere direktør Imdat Yilmaz til Arbejderen.

Østre Landsret fratog i juli sidste år Roj TV sende tilladelsen og dermed muligheden for at sende tv-programmer fra dansk grund og idømte Roj TV en bøde på ti millioner kroner. Det fik selskaberne bag Roj TV til at erklære sig konkurs.

LÆS RESTEN PÅ ARBEJDEREN

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer