Den kurdiske tv-station ROJ TV, som blev dømt for terror ved Københavns Byret i tirsdags, vil nu anke dommen til Landsretten. ”Vi har ikke fået en fair rettergang”, siger administrerende direktør Imdat Yilmaz.

Foto: L.A. Rasmussen

I tirsdags fik Roj-TV sammenlagt en bøde 5,2 mio. kr. for at have ”fremmet terror” og lave propaganda for PKK.

”Vi har ikke fået en fair rettergang, og derfor er det naturligt, at lade endnu en instans kigge på sagen. Da vi ikke mener, at vi har begået nogen forbrydelse, så vil vi ikke bøje nakken,” siger Imdat Yilmaz til Modkraft.

Ifølge Imdat Yilmaz har Københavns Byret været for ensidige i sagen mod Roj-TV.

“Der har været en ensidig fremstilling af sagen og det billedmateriale, som er blevet fremlagt er ikke repræsentativt for vores arbejde,” siger han og henviser til, at forsvareren Bjørn Elmquist fik afvist 11 af de 15 vidner, som han havde ønsket, herunder formanden for Radio- og TV-nævnet, mens anklagemyndigheden fik lov at føre alle sine, deriblandt vidner fra Tyrkiet.

TV-stationen fik sammenlagt 5,2 mio. kr. i bøde for at have ”fremmet terror” og lave propaganda for PKK, men kan fortsætte, da retten samtidig ikke har bemyndigelse til at lukke tv-stationen.

Det vil justitsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Uffe Elbæk (R) nu ændre, skriver de i en pressemeddelelse:

”Regeringen fordømmer terrorisme i alle dens former…Danmark har et langvarigt og meget værdifuldt samarbejde med Tyrkiet om bekæmpelse af terrorisme… Hvis der er et hul i lovgivningen, skal det naturligvis lukkes. Sammen vil vi..nu i Justitsministeriet og Kulturministeriet sikre, at lovgivningen på tilstrækkelig vis giver adgang til at skride ind over for radio- og tv-stationer, som opfordrer til terrorisme.”

Imdat Yilmaz kalder udmeldingen »besynderlig«.

”Det virker som om Tyrkiet har haft held til at lægge pres på den danske regering. Det tætte forhold til Tyrkiet sker på bekostning af ytringsfriheden og frihedsrettighederne,” mener han.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer