De pårørende til 34 ofre for tyrkisk luftangreb i Roboskî samledes på kirkegården i går på en ugentlig ceremoni for igen at give udtryk for deres krav om retfærdighed og få lindret deres smerter.

På vegne af de dræbte, sagde Veli Encü, at de aldrig ville opgive deres søgen efter retfærdighed.

Encü fortalte, at de efterladte fra Roboskî har brug for at blive hørt af den “Vise mennesker”-kommission, der for nylig er blevet oprettet for at tjene den igangværende proces med forhandlinger om en løsning på det kurdiske spørgsmål.

34 kurdere, heriblandt børn ned til 12-års alderen, blev dræbt, da tyrkiske F-16 krigsfly natten den 28. december 2011 bombede landsbyen Roboskî, Şirnex.

De havde hentet kolonialvarer og så mange dunke med benzin, som de og dyrene kunne bære og var nu på vej hjem.

Trods nyligt skærpede regler og bødestraffe for smugleri er det ikke et unormalt syn, at landbyboere tager turen over bjergene til Irak.

Stort set alle Roboskîs 3000 indbyggere mistede et familiemedlem den nat i december.

I maj kom det frem i en artikel i den amerikanske avis The Wall Street Journal, at det var en amerikansk Predator drone, der opdagede de 34 mænd og drenge, der krydsede den irakisk-tyrkiske grænse, hvor de var i gang med at smugle varer.

Den amerikanske drone fløj bort efter at have indberettet den kurdiske gruppes bevægelser og lod det derefter være op til det tyrkiske militær at afgøre, om de ville angribe. The Wall Street Journal har deres kilder fra det amerikanske forsvarsministerium.

FIRATNEWS.COM & JIYAN.DK

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer