Nyhedsbureauet kan se frem til boykot fra tyrkiske banker og andre finansielle institutioner, hvis de ikke snart omtaler PKK som “terrorister”.

I går lød meldingen fra flere tyrkiske banker og andre finansielle institutioner, at de ikke vil udtale sig til Reuters i protest mod, at nyhedsbureauet nægter at kalde den kurdiske organisation PKK for ”terrorister”.

Reuters kalder normalt PKK for ”oprørere” og tilføjer at bevægelsen ”står på EU’s terrorliste”. Nyhedsbureauet selv forsvarer sig med at det generelt ikke bruger betegnelsen ”terrorister” for nogen grupper.

PKK kom på EU’s terrorliste i 2002. I 2008 vedtog EU-domstolen, at PKK skulle fjernes fra terrorlisten og fastslog, at der var sket en proceduremæssig fejl. Men kort tid efter stod det klart, at organisationen forbliver på listen.

Herhjemme har politikeren Bünyamin Simsek fra Aarhus Byråd, hvis kone Fatma Øktem sidder i Folketinget, tidligere protesteret mod, at Danmarks Radio ligeledes omtaler PKK som ”oprørere” og ikke terrorister.

[polldaddy poll=”5604299″]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer