Dansk-kurderen Hasso fra Aarhus rapper mod regimet i Syrien. “Det gør mig vred og ked af det at se folk blive behandlet sådan”.

29-årige Hasso bor til daglig i Aarhus, hvor han arbejder med socialt belastede unge i kommunen. Han stammer fra landsbyen Ziherî, tæt på Dêrik i det kurdiske, nordøstlige Syrien, tæt på den tyrkisk-irakiske grænse og kom til Danmark i 1989. Fritiden bruger Hasso blandt andet på at lave musik. Protestmusik, vel at mærke.

Han rapper mod det syriske regime, som siden oprøret i foråret, har dræbt næsten 3000 demonstranter, der ønsker at komme af med det forhadte Assad-regime. Et af de sidste ofre for Damaskus’ fremfærd er den kurdiske oppositionsleder Mişel Temo, som blev dræbt i fredags.

Hasso havde nogle venner, som rappede, hvilket inspirerede ham.

– Jeg kunne ikke bare sidde derhjemme og være tavs, når jeg ser det syriske oprør på tv. Jeg har selv børn. Tænk hvis de levede nede i Syrien under de forhold. Det gør mig vred og ked af det at se folk blive behandlet sådan, fortæller Hasso til Jiyan.dk.

– Mit budskab er derfor at få folk til at høre, hvad der sker dernede og gøre de unge bevidste om situationen, fordi de unge er dem, der skal bygge videre på fremtiden.

Se Hassos videoer om det syriske oprør her; den ene på kurdisk og engelsk, den anden på arabisk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer