Randi Ravandy blev smittet med coronavirus. Her får du gode råd fra kvinden, der har 15 års erfaring fra sundhedsbranchen.

Randi Ravandy er social- og sundhedsassistent med 15 års erfaring fra sundhedsbranchen. Hun stammer fra Urmiyê i iransk Kurdistan og kom til Danmark i 1993. I dag bor hun i Brøndby. Her er Randis historie:

”Jeg blev testet positiv med coronavirus den 20. april. Jeg gik i panik. Den stod på ledsmerter, stærke smerter i kroppen, koldfeber, kuldegysninger i fire dage, hovedpine i fire-fem dage, svimmelhed, tør hoste, og så videre.

Derudover kunne jeg ikke koncentrere mig om mine gøremål. End ikke det gå fra stue til køkken var muligt, fordi jeg var så afkræftet og ingen energi havde. Hovedpinen var så slem, at der skulle være musestille. Derfor så jeg heller ikke noget tv. Lysten til at spise røg også væk. Ikke så sært, når man mister sin smags- og lugtesans.

For at beskytte andre i husstanden, måtte jeg gå i karantæne og ikke være sammen med andre mennesker. Jeg havde huset for mig selv i 14 dage. Familie handlede ind for mig og lagde derefter maden udenfor min dør. Det føltes selvfølgeligt ensomt. Jeg savnede det at komme ud, få frisk luft og se sin familie.

Den eneste opmuntring var de mange telefonopkald fra familie og venner. Det holdt mig i gang og fik mig til at tænke på andet end virussen.

Efter seks-syv dage lysnede det endelig op. Jeg fik det bedre med kroppen, men hosten er der stadig. Jeg har heller ikke fået min smags- og lugtesans tilbage. Jeg ringede til lægen efter 14 dage. Lægen sagde, at jeg godt må komme ud, men stadig skal holde fysisk afstand til andre. Det var godt nok dejligt at komme ud og få frisk luft.

Mine råd til andre, der måtte blive smittet med coronavirus, er:

Slap af! Ikke tænk for meget! Snak heller ikke for meget i telefon. Læg den væk. Skal du absolut tale i telefon, så brug headset. Ellers får du hovedpine.

Har du koldfeber, så skal du bruge en varm pude og lægge dig på den, så du ikke får lungebetændelse. Drik masser af væske med ingefær og lime, tag en gram panodil og spis masser af varmede urtete. Husk sukker til kroppen, fordi det giver energi. Glem heller ikke hvidløg i maden og honning i teen.

Følg de danske myndigheders retningslinjer. Selvom jeg er rask, så isolerer jeg mig i yderligere en måned. For jeg kan være rask smittebærer og smitte en syg eller ældre person, som kan blive alvorlig syg af det. Derfor jeg vil ikke ses med mine familie eller venner efter afsluttet karantæne. Jeg går desuden først på arbejde, når jeg er helt symptomfri. Overholder du reglerne, skal det nok gå.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer