Kurdere, bosniere, polakker, osv. hjalp med at pakke og sende 80 flyttekasser med nødhjælp fra Randers til kurdiske flygtninge i Syrien.

Af Adnan Barzange

I slutningen af januar var jeg sammen med en anden fra Kurdisk Kulturforening i Randers til et møde på Christiansborg. Mødet var arrangeret af folketingsmedlemmet Özlem Cekic, der også har kurdisk baggrund. Vi skulle snakke om kurdernes situation i og udenfor de kurdiske områder. Bl.a. blev situationen med borgerkrigen i Syrien taget op, og derunder især kurdernes vilkår i Syrien. Flere tusinder af kurdere bor for tiden i flygtningelejre ved Syriens grænser, hvor der ikke er gode tilstande. Det blev nævnt at der var nogle organisationer, der var ved at indsamle tøj og sko for at sende til flygtningelejrene.

Jeg tænkte at det kan vi i Randers også gøre noget ved. Så jeg satte en besked ud på facebook at Kurdisk Kulturforeningen indsamlede tøj, sko og legetøj til kurdiske flygtninge fra Syrien, og sendte rundt til mine venner i Randers. Jeg lånte et lokale i Jennumparken af Bysekretariatet og snart strømmede det ind med mennesker med poser. Det var ikke kun kurdere, der ville hjælpe, men også danskere, bosniere og mange andre nationaliteter, der kom med tøj og sager til både børn og voksne. Pinsekirkens Genbrug donerede også 50 sække med tøj.

En lørdag formiddag troppede mange frivillige op til at hjælpe med at pakke det hele i flyttekasser, som foreningen donerede til projektet. Igen var der ikke kun kurdere, der dukkede op, men også bosniere og polakker, der gerne ville hjælpe til. Det blev en dejlig dag, hvor vi fik arbejdet men også hygget os sammen.

Alt i alt blev det til 80 flyttekasser og vi fik en organisation af tidligere politiske fanger i Sulimanya i Kurdistan til at betale for transporten fra Danmark til Syriens grænser.

Kurdisk Kulturforening vil takke alle dem, der har været med til at støtte kurderne i Syrien, enten ved at bidrage med tøj og sko eller deres frivillige arbejdskraft.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer