Står det til kulturministeren, skal Radio-og TV-nævnet have bemyndigelse til at afgøre sendetilladelser, eksempelvis når det gælder Roj-TV.

Men et flertal i Folketinget afviser forslaget.

Den danske regering har forsøgt at sende lovforslag til høring, der vil give Radio-og TV-nævnet få lov til at bestemme, om ROJ TV skal have sendetilladelse eller ej.

Forslaget kommer efter dommen i Københavns Byret i januar 2012, hvor Roj-TV fik en bøde på over 5 mio. kroner for at fremme terror og dermed overtræde lovgivningen.

Både de borgerlige og Enhedslisten er imod forslaget.

”Vi mener ikke som regeringen, at man skal styrke Radio-og TV-nævnet. Problemet er, at den vil blive domstolslignende i disse terror-relaterede sager, og det kan ende med at få uheldige konsekvenser for ytringsfriheden. Vi vil hellere have, at sager af den type bliver afgjort af en domstol – gerne med et skærpet lovgrundlag,” siger Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen til Berlingske.

Mange kurdere er overbeviste om, at sagen skyldes en tyrkisk-amerikansk konspiration. Hemmeligstemplede dokumenter fra Wikileaks afslørede i november 2010, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen indgik en studehandel med Tyrkiet, da han skulle vælges som NATO-generalsekretær i april i 2009.

Til gengæld for tyrkisk accept, skulle Fogh ”undersøge det juridiske aspekt” ved at lukke den terrortiltale kurdiske tv-station Roj-TV og en tyrker skulle vælges som vice-generalsekretær i NATO. En anklage Fogh selv har afvist.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer