“Sikkerhedsstyrkerne respekterer alle symboler og helligdomme i Kurdistan,” lyder det fra sikkerhedsstyrkernes ledelse i Syrisk Kurdistan.

Sikkerhedsstyrker fra Demokratisk Enhedsparti (PYD) benægter, at de har sat ild det kurdiske flag i lørdags i byen Amûdê i Syrisk Kurdistan (Rojava). Det skulle være sket, efter PYD slog ned på demonstranter fra Det Kurdiske Nationale Råd (ENKS) i Qamishlo.

“Efter at have undersøgt anklager om, at vi skulle have sænket eller brændt det kurdiske flag af, viser det sig, at vores sikkerhedsstyrker ikke har gjort sådan noget. Sikkerhedsstyrkerne respekterer alle symboler og helligdomme i Kurdistan,” lyder det i en erklæring fra sikkerhedsstyrkernes ledelse i Syrisk Kurdistan.

Billeder fra i dag viser ellers et brændt kurdisk flag – se her

Det kurdiske flag anses for at være kurdernes fælles flag af den kurdiske selvstyreregering i Irak og mange kurdere verden over. Men PKK- og PYD-segmentet accepterer ikke flaget som et fælles flag og har deres egne flag.

Præsidenten i irakisk Kurdistan, Massoud Barzani kritiserede i lørdags flagafbrændingerne. Han sagde:

“De, der brænder Kurdistans flag og torturerer de kurdiske unge, vil blive ydmyget, og de vil uundgåeligt komme til at betale for deres forbrydelser.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer