Rengîn Şero blev tævet af PYD’s sikkerhedsstyrker, da hun ville besøge familie.

For nogle dage siden forhindrede sikkerhedsstyrker i Vestkurdistan, der kontrolleres af Demokratisk Enhedsparti (PYD), den gravide kvindelige journalist Rengîn Şero i at besøge hendes forældre nær byen Girke Lêge, i Hasakah-provinsen.

Şero arbejder for mediekoncernen Rûdaw, der af PYD og dets tilknyttede PKK anses for at være pro-tyrkisk i sin dækning.

Şero krydsede Pêşxabûr-Sêmelka-grænseovergang fra det sydlige Kurdistan (irakisk Kurdistan) til det vestlige Kurdistan (Syrien) for ifølge hende selv ”udelukkende at besøge familie” og ikke i forbindelse med noget journalistisk arbejde.

Hun kom ind i Vestkurdistan, men blev senere indkaldt af sikkerhedsstyrker fra Jazeera-kantonen, der fortalte hende, at hun ikke måtte besøge området og skulle tilbage til det sydlige Kurdistan (Irak).

Da Şero nægtede at forlade Vestkurdistan (Syrien), blev hun overfaldet af en række sikkerhedsfolk, som rev i hendes tøj og slog hende, selvom hun advarede dem om, at hun er gravid.

Journalistens far appellerede:

“For Guds skyld, for Profetens skyld, gør venligst ikke dette mod min datter,” hvortil sikkerhedsfolkene ifølge familien svarede: ”Vi kender hverken til Gud eller Profeten”.

Şero måtte vende tilbage til Sydkurdistan.

PYD har endnu ikke kommenteret på sagen om den kvindelige journalist.

Men tidligere er Rûdaw blevet forbudt i eksempelvis i Jazeera-kantonen. Mediet anses i PKK-kredse generelt for at være en kanal, der er pro-AKP, det regerende Retfærdigheds- og Udviklingsparti i Tyrkiet.

I juni sidste år hævdede PKK, at ”Rudaw TV er stiftet af den tyrkiske stat og dens efterretningstjeneste MIT.”

Human Rights Watch har tidligere kritiseret PYD for vilkårlige anholdelser, mishandling, uopklarede forsvindinger, drab og brug af børn blandt sikkerhedsstyrker.

Journalister uden Grænser har ligeledes skrev, at PYD uden ”skrupler anholder og bortfører kritiske journalister”:

“PYD og dets håndlangere har ingen skrupler over at arrestere eller endda bortføre folk, der formidler nyheder og informationer, som de anser for at kritiske. Formålet er at lukke munden på dem og skræmme andre væk,” skrev Journalister uden Grænser i deres rapport.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer