PYD: “Vi understreger, at modstanden fortsætter, indtil Efrîn er befriet og dets folk kan vende tilbage.”

Det Demokratiske Enhedsparti (PYD) kræver, at Tyrkiet trækker sig ud af Efrîn. På toårsdagen for Tyrkiets kontrol med Efrîn, udsendte PYD en erklæring. Det skriver ANHA, et medie, der er tæt på PYD.

“Den tyrkiske besættelsesmagt og dens stedfortrædere har begået de mest brutale forbrydelser og ændret den demografiske sammensætning, som er i strid med alle internationale konventioner og love,” siger PYD, der fortsætter:

“Vi fordømmer det internationale samfunds tavshed her to år efter Tyrkiet og deres stedfortræderes besættelse af Efrîn”

Ifølge det kurdiske parti er den eneste løsning en tyrkisk tilbagetrækning.

“Ingen løsning tjener Syriens og dets folk bedre end, at den tyrkiske stat trækker sig ud fra alle de besatte områder, først og fremmest Efrîn. Derudover opfordrer vi hele vores folk, grupper og demokratiske kræfter til at skabe enhed imod truslerne og den tyrkiske besættelsesmagt.”

Til sidst sender PYD en hilsen de kurdiske militante.

“Vi sender vores hilsner til modstandsfolkene i lejren i Şehba og understreger, at modstanden fortsætter indtil Efrîn er befriet og dets folk kan vende tilbage.”

Tyrkiet iværksatte i januar 2018 ”Operation Olivengren” i Efrîn i syrisk Kurdistan med det erklærede formål at sætte en stopper for en ”terrorkorridor” på grænsen til Tyrkiet. Kampene mellem den tyrkiske hær, tyrkiskstøttede syriske rebeller versus de kurdiske YPG/SDF stoppede efter to måneder, hvorefter Tyrkiet indtog den kurdiske by.

Tyrkiet anser YPG og SDF for at være de syriske grene af det tyrkisk-kurdiske Kurdistans Arbejderparti (PKK). Tyrkiet har ligget i krig med PKK siden 1984. YPG og SDF (hvor YPG udgør 80%) siger, at de er uafhængige af PKK.

Men internationale eksperter fra den britiske tænketank The Henry Jackson Society siger, at PKK og YPG deler “medlemmer, ideologi og kommandostruktur.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer