“Vi har ikke nogen personer med det navn (Mustafa Salimi) i vores database,” siger Asayish.

Sikkerhedstjenesten Asayish i Silêmanî, som er tilknyttet Kurdistans Patriotiske Union (PUK), afviser beskyldninger om, at den skulle have udleveret den iranske kurder Mustafa Salimi til Iran.

Mustafa Salimi, der var tidligere peshmerga fra Kurdistans Demokratiske Parti-Iran (PDKI), flygtede ud af et fængsel i Seqiz i iransk Kurdistan efter et fangeoprør for nogle dage siden. Her havde siddet bag lås og slå i 17 år. Salimi forsøgte at flygte til irakisk Kurdistan. Men sikkerhedsstyrker i Pêncwîn skulle have udleveret Selîmî til Iran. Her blev henrettet han af det iranske regime i Seqiz.

Asayish i Silêmanî oplyser, at der ikke er registreret nogen person med det navn ved grænsekontoret mellem irakisk Kurdistan og Iran.

“Vi har ikke nogen personer med det navn (Mustafa Salimi) i vores database.”

Sikkerhedstjenesten stiller også spørgsmålstegn ved om Salimi overhovedet er kommet ind i irakisk Kurdistan. Til sidst kritiserer Asayish journalisten Ali Javanmerdi for at sprede ikke rigtige nyheder om Salimis sag.

“Javanmerdi ønsker at miskreditere Asayish’ navn med nyheden om at Salim blev smuglet ind i Kurdistan-regionen og efterfølgende udleveret til Iran. Hans oplysninger er langt fra sandheden.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer