Tahir Elçi, formand for ​advokatsammenslutningen i Diyarbakir, er nu lødladt efter, at han først blev fængslet for at sige, at “PKK ikke er en terrororganisation”.

En tyrkisk domstol har i dag løsladt Tahir Elçi, formand for ​advokatsammenslutningen i Diyarbakir, som tidligere i dag blev anholdt i byen Diyarbakir i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan for “terrorpropaganda”.

Elçi, en topadvokat og tilhænger af kurdiske rettigheder, blev afhørt og tilbageholdt efter et interview med CNN Turk i sidste uge, hvor han sagde, at det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) “ikke er en terrororganisation.”

“PKK er en politisk bevægelse, som stiller vigtige politiske krav, og som nyder udbredt støtte, selv om nogle af dets handlinger kan karakteriseres som terrorhandlinger,” sagde han på CNN Turk.

Efter anholdelse, valgte domstolen at frigive ham, men forbød Elçi at forlade landet.

At støtte PKK er ulovlig i Tyrkiet. Siden 2002  har PKK i øvrigt stået på EUs terrorliste.

Efter sin løsladelse, talte Elçi til pressen og sagde, at sagen “klart viser status for ytringsfrihed i dette land i dag.”

“Som repræsentant for en NGO, er jeg ikke bundet af noget bestemt politisk partis definitioner, når jeg diskuterer emner, der vedrører offentligheden,” sagde han.

Advokaten understregede, at han stod ved sine ord fra CNN Turk og advarede mod at “fremmedgøre” PKK og den tyrkiske hær.

“Vi kommer ingen vegne, så længe den politiske kurdiske bevægelse kalder den tyrkiske hær en ‘invasionshær’ eller de tyrkiske statslige myndigheder kalder den kurdiske bevægelse ‘en terrororganisation’.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer