Kritikken har haglet ned over MF Özlem Cekic, efter at hun i går inviterede Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance på besøg hjemme hos den 36-årige kontanthjælpsmodtager Carina, som eksempel på fattigdom. Nu trækker hun i land.

Foto: Michael Daugaard

Kritikken har haglet ned over MF Özlem Cekic, efter at hun i går inviterede Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance på besøg hjemme hos den 36-årige kontanthjælpsmodtager Carina, som eksempel på fattigdom. Carina får udbetalt 15.728 kr. om måneden og har et rådighedsbeløb på over 5000 kroner, når faste udgifter er betalt.

Nu trækker Cekic i land. På Facebook skriver hun, at hun ”ærgrer” sig over, at hendes fejl nu kan få Joachim til at sige, at der ikke er fattigdom.

”Mange har skrevet til mig, at de ikke synes Carina og hendes søn er fattige med hendes kontanthjælp på 9800. Og ja jeg vil gerne indrømme: Carina var ikke det bedste eksempel,” skriver Özlem Cekic.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt ønsker ikke at kommentere den konkrete sag.

– Vi har fattige mennesker i Danmark, understreger Helle Thorning-Schmidt ved et pressemøde.

– Det mest afgørende er, at ingen mennesker skal være på kontanthjælp, hvis de har muligheden for at påtage sig et arbejde. Ingen skal vælge mellem kontanthjælp eller arbejde, siger Helle Thorning-Schmidt.

I en diskussion med Joachim B. Olsen, sagde Özlem Cekic.

-Du er simpelthen latterlig, Joachim. Mener du ikke, at det er nedværdigende, at en mor ikke selv kan købe et par sko til sin søn. Det er simpelthen langt ude, lød det fra SF’eren.

En ekspert mener, at Özlem Cekic med sagen risikerer at flytte fokus fra det reelle problem.

– Det er helt klart et politisk selvmål, fordi man her får flyttet debatten i forhold til, hvad man egentlig burde havde en debat om – nemlig hvem der virkelige har økonomiske – og sociale problemer i Danmark, siger Lars Hovbakke Sørensen, politisk kommentator og ekstern lektor i dansk politisk historie ved Københavns Universitet til BT.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer