20 kurdere og to danskere sultestrejker i København for Kobanê og Shingal i håb om at gøre opmærksom på kurdernes akutte behov for humanitær hjælp og våben efter at de i længere tid har været under massivt angreb fra Islamisk Stat (IS).

Efter at de kurdiske områder i Irak og Syrien er kommet under angreb fra Islamisk Stat (IS), forsøger danske kurdere og andre sympatisører at råbe offentligheden op. Det sker blandt andet ved at sultestrejke i tre dage i København.

En af de sultestrejkende er Daniel Madsen, der til daglig læser til grafisk tekniker på Københavns Tekniske Skole.

”Jeg vil vise solidaritet med mennesker, der har det skidt lige nu i Kobanê og Shingal og sende et signal om, at de ikke er alene og at nogen tænker på dem,” siger Daniel til Jiyan.dk.

Udover Daniel, sultestrejker en dansk lektor, Tommi Larsen også. Han er kommet hele vejen fra Bramming i Jylland for at sultestrejke.

De sultestrejkende har fået besøg af både danske medier, som TV2, Modkraft og så videre samt politikere fra Enhedslisten.

Nikolaj Villumsen, MF for Enhedslisten mener, at Danmark kan gøre en ”afgørende forskel” ved at lægge pres på FN, så de sender våben til de kurdiske styrker i området.

Derudover må der lægges pres på Tyrkiet.

”Tyrkiet har i årevis holdt grænsen til Syrien åben for ekstremister, mens den har været lukket for mad og medicin til de kurdiske områder. Det kan ikke være rigtigt at Danmark skal se passivt til mens vores NATO allierede bidrager til at skabe en humanitærkatastrofe i Syrien,” siger Villumsen.

Også Allan Ahmad, medlem af Borgerrepræsentationen i København for Enhedslisten, bakker op om de sultestrejkende.

”Normalt går jeg ikke ind for sultestrejke, men i denne sag har jeg 100% respekt for dem, der sultestrejker, fordi de prøver at gøre opmærksomt på de forfærdelige ting, kurderne udsættes for,” siger Ahmad til Jiyan.dk

Han mener, at Danmark må gå forrest for at sikre humanitær hjælp til kurderne i Kobanê og Shingal, samt ”støtte folk, kurdere, kristne, arabere, turkmenere, der vil bevæbnes”, så de kan forsvare sig mod IS’ angreb.

”Derudover skal vi også sende et signal til Tyrkiet om, at deres støtte til IS er helt uacceptabelt,” siger Ahmad.

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer