Københavns Politi har anholdt en 57-årig mand i 27 dage for at have støttet PKK med et tocifret millionbeløb.

Ifølge politiet har den 57-årige kurdiske mand koordineret indsamling til PKK, der er forbudt i Danmark og resten af EU.

– Det er vores opfattlse, at han har været PKK-leder i Danmark fra midten af 2011 til midten af 2012, og ifølge sigtelsen har han haft det overordnede ansvar i forbindelse med indsamling af mere end 70 millioner kroner til PKK, siger politiets anklager Stig Fleischer til tv2.dk.

18. september 2012 anholdte politi i København otte kurdere på forskellige adresser på Sjælland for at støtte den kurdiske bevægelse PKK, Kurdistans Arbejderparti. Den ene blev et par dage senere løsladt. Der var tale om mænd mellem 27 og 71 år, som blev anholdt hjemme hos dem selv eller på deres arbejdspladser 18. september i København og Sverige. 

Den 57-årige blev også anholdt her ‘in absentia’ – dvs. uden at han var tilstede.

I stedet blev han anholdt i Tyskland 16. december efter en international arrestordre, udstedt af politiet herhjemme.

Politiets efterforskning, razzia mod Kurdisk Kulturcenter på Vesterport og anholdelser af oprindeligt otte danske kurdere gik under kodenavnet ”Operation Batman”.

De er sigtet for at have indsamlet 67 millioner kroner og formidlet op til 140 millioner til PKK fra Danmark. De nægter alle sig skyldige. 18. december blev de syv så løsladt, om end sigtelserne imod dem er opretholdt.

Den tyrkiske ambassade i København har tidligere udtalt, at den følger situationen nøje.

”Vi har overfor de danske myndigheder erklæret, at vi er klar til at samarbejde i sagen,” sagde Tyrkiets ambassadør i Danmark, Berki Dibek, til Ritzau.

Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) oplyste, at politi afhører deres medlemmer foran deres kunder.

”Det danske politi lige nu i samarbejde med den tyrkiske ambassade kører en heksejagt på vores medlemmer i håb om at kunne rejse bevismateriale mod de 7 fængslede politiske aktive kurdere. Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) finder det bekymrende, at det danske politi opsøger og afhører vores medlemmer – ofte i overværelse af deres kunder – og således stiller de erhvervsdrivende i et kriminelt lys til skade for deres virksomheders virke.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer