Det er ligesom en rockerborg, siger politikommissær om ransaget kurdisk kulturforening. Han bebuder masseafhøringer i det kurdiske miljø.

af ml@arbejderen.dk

Københavns Politi har oprettet en særlig enhed på otte efterforskere, der er i fuld gang med at forsøge at strikke en sag og et anklageskrift sammen mod de ti kurdere, der er sigtet for at samle penge ind til denkurdiske oprørsbevægelse, PKK.

Lige nu er politiet igang med at gennemgå alt det materiale de har beslaglagt under ransagningerne af dekurdernes privatadresser.

Herudover vil politiet igen afhøre de varetægtsfængslede.

Men det er ikke kun de fængslede, der skal afhøres: Det skal også helt almindelige kurdere, som ikke er sigtet for noget.

-De kan jo være vidner. Vi skal have afhørt en masse i det kurdiske miljø. Men jeg ikke sige hvem og hvor. Der er jo ingen, der skal vide sig sikre, understreger Rene Hansen, vicepolitikommissær i afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi.

Han er en del af efterforskningsgruppen i Københavns Politi, der i næsten ét år -under kodenavnet ” Operation Batman” -har efterforsket, om danske kurdere støtter PKK økonomisk. PKK står nemlig opført på EU’s terrorliste.

Politiet regner med at være klar med et egentligt anklageskrift ” om nogle få måneder”.

En del af det materiale, som politiet lige nu sidder og kigger igennem er de mapper og harddiske, som blev beslaglagt, da politiet forrige tirsdag ransagede Dansk-Kurdisk Kulturcenter i Viktoriagade i København.

Læs mere på Arbejderen

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer