Ifølge politiet stak den kurdiske kvinde sig selv og sønnen og barrikaderede sig selv i soveværelset, hvor betjente fandt en 9 centimeterlang kniv og en flaske med brændbar væske.

Fotos: Jens Anton Havskov

Den 33-årige kurdiske kvinde, der ifølge politiet knivdræbte sin egen søn i Kolding, forsøgte at barrikadere sig selv i soveværelset, før hun satte ild til lejligheden på Violvej.

Det står der i retsbogen fra det lukkede grundlovsforhør, som blev afholdt søndag.

Da politi og brandmændene kom til gerningsstedet lørdag ved 17-tiden, var døren til lejligheden låst af og de måtte derfor sparke døren ind.

Inde i lejligheden fandt politifolkene kvindens seksårige søn liggende død på sofaen med en enkelt formodet stiklæsion.

I soveværelset befandt moren sig og hun havde tilsyneladende barrikaderet den indefra. Politi fandt kvinden i kritisk tilstand, både på grund af brandskader og flere stiksår, som hun angiveligvis havde påført sig selv.

I kvindens værelse fandt politi derudover en kniv med en bladlængde på ni centimeter og en flaske med brændbar væske.

Lejligheden i Kolding. Foto: Jens Anton Havskov

Den 33-årige mor var sygeplejerske i Syrien, hvor hun stammede fra en landsby tæt på Dêrika Hemko. Hun var fraskilt, havde kun det ene barn og et par andre familiemedlemmer i Danmark. Herhjemme studerede hun på social- og sundhedsskole.

Kvinden blev reddet ud og branden blev slukket klokken 17.26. Hendes seksårige søn S. blev kort tid efter erklæret død.

Politi har sigtet moren for drabet på barnet. Dommer Jeanette Bro Fejring sagde ifølge BT, at der »er særligt bestyrket mistanke om«, at kvinden er skyldig i sigtelsen.

Moren er indlagt på hospitalet i kritisk tilstand på grund af brandskader og blev i går klokken 10 fremstillet in absentia for lukkede døre i retten i Kolding.

Det er endnu uvist, hvordan hun forholder sig til anklagen.

Læs mere på BT

Lejligheden i Kolding. Foto: Jens Anton Havskov

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer