I byen Erbil i Kurdistan regionen har Det Øverste Kurdiske Råd planlagt at etablere et militært styrke, hvor de vil samle alle de kurdiske politiske partier i Syrisk Kurdistan. 

Desertørerne har meddelt at præsident Bashar al-Assad, at de har nogle planer om at oprette en syrisk hær, kaldet Syrian National Army (SNA). SNA har opfordret alle de kurdiske partier til at tilslutte dem.

Demokratisk Enhedsparti (PYD) er den dominerende kraft i syrisk Kurdistan, der politisk og militært kontrollerer de kurdiske områder. Mange opfatter PYD som lokal afdeling af det kurdiske arbejderparti (PKK), som har kæmpet i Tyrkiet for politiske og kulturelle rettigheder for landets kurdere.

Det Kurdiske Øverste Råd nægtede at tilslutte sig til oppositionen umbrella organisationen, kaldet for ‘The Syrian Council (SCN) fordi de var mistænksomme over for om Assad går ind og giver kurderne deres rettigheder.

Aldar Khalil, som er den højtstående leder i PYD og medlem af Det Øverste Råd, fortæller, at de forsøger at holde syrisk Kurdistan fra konflikten. De ønsker at have deres egen administration som Kurdistanregionen (i Irak). Grunden til de forsøger at holde sig væk er, at deres måde at kæmpe på er anderledes. PYD har til modsætning af SNA en samarbejde og tilbyder dem humanitær bistand til at behandle de sårede eller hjælper flygtninge over den kurdiske grænse. 

Ismail Hama, som også en højststående embedsmand det kurdiske Demokratiske Parti Syrien siger, at han ikke var klar over dannelsen af en ny hær og tilføjer at kurderne ikke ønsker at tilslutte sig en sådan gruppe.

Kommentér via Facebook

kommentarer